Sesungguhnya peringatan itu memberi manfaat kepada mukmin

"Sesungguhnya Allah telah membeli daripada orang-orang yang beriman (mukmin), jiwa dan harta benda mereka dengan memberikan syurga kepada mereka, disebabkan mereka berjuang di jalan Allah, …. Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan dan itulah kemenangan yang seagung-agungnya". (At-Taubah: 111)

Perjalanan kehidupan seseorang menuntut kepada suatu perjuangan yang terkandung didalamnya nilai pengorbanan. Seseorang pejuang sudah pasti mengimpikan suatu kejayaan yang memerlukan pengorbanan. Seiring dengan pengorbanan itu sudah pasti perlukan ketabahan, keyakinan, semangat dan matlamat kejayaan yang jelas dan jitu demi memastikan kejayaan yang dimiliki akan membuahkan kebahagiaan kepada si pejuang. Sesungguhnya kehidupan adalah memberi bukan sekadar menerima...ia juga untuk dimanfaatkan sebagai bekalan kehidupan abadi.

“Ya Allah, ampunilah kesalahanku, kebodohanku, sikapku yang melampaui batas dalam urusanku, dan semua dosaku yang Engkau lebih mengetahui mengenainya daripada diriku sendiri. Ya Allah, ampunilah kesungguhanku, kelalaianku, kesalahanku dan kesengajaanku yang semua itu ada pada diriku.” (Hadis riwayat Imam Al-Bukhari dan Muslim)

Monday, April 18, 2016

Kemahiran Menjual Offline vs Online
Kemahiran Menjual Offline vs Online
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jualan adalah nadi dalam perniagaan. Baik offline atau online keduanya miliki seni tersendiri.

Menjual perlu tahu etikanya. Islam telah menggariskan panduan dalam menjalankan muamalah. Teknik dan kemahiran menjual boleh dipelajari atau ditimba dari pengalaman sendiri.

Medan jualan di atas talian atau online pula sekarang ini semakin mendapat sambutan. Ada yang meraih pendapatan puluhan ribu dengan hanya berfacebook, whatsaap dan instagram.Semua ini ada seni tersendiri.

Bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut skil atau kemahiran menjual boleh sertai program ajuran Akademi Jualanyang bakal diadakan. Bagi membuat tempahan hubungi nombor tertera.

#akademijualan
#sellingwithoutselling
#motivasi3i

No comments:

Post a Comment